Disables and 2 Step not working

Post Reply
time007
Posts: 4
Joined: Mon Apr 26, 2021 5:44 am

Disables and 2 Step not working

Post by time007 »

Had my r18 tuned recently, and found out changing 2 step and obd2 stuff doesn't work.

2 step will always default to stock limiter of 3800-4000
Disables kind of work? Disabling primary o2 sensors doesn't throw a CEL but it stops my wbo2 from working. Haven't tried any other disables

Also, I've made sure that my cals are uploading properly, and they do seem to. So I'm not sure what I'm doing wrong

ECU: 37820R1AA040M1
Software: 37805-R1A-3050 (this might be something)
KTuner
Site Admin
Posts: 3329
Joined: Mon Jul 22, 2013 8:13 pm

Re: Disables and 2 Step not working

Post by KTuner »

What are you changing the 2-step to?

Disabling primary O2 would stop the primary O2 from operating, so sounds like it worked.
time007
Posts: 4
Joined: Mon Apr 26, 2021 5:44 am

Re: Disables and 2 Step not working

Post by time007 »

KTuner wrote: Thu Apr 29, 2021 2:31 pm What are you changing the 2-step to?

Disabling primary O2 would stop the primary O2 from operating, so sounds like it worked.
I tried different numbers with none working. 4700 restart, 5000 limit was my first try, didnt work. Tried a lower number, 2500 restart, 2600 limit. Didn't work.

And for the primary o2, shouldn't it throw my car into limp mode if its disabled?
KTuner
Site Admin
Posts: 3329
Joined: Mon Jul 22, 2013 8:13 pm

Re: Disables and 2 Step not working

Post by KTuner »

I'll take a look.

No. It just won't use it for feedback because it's disabled.
time007
Posts: 4
Joined: Mon Apr 26, 2021 5:44 am

Re: Disables and 2 Step not working

Post by time007 »

KTuner wrote: Thu Apr 29, 2021 5:03 pm I'll take a look.

No. It just won't use it for feedback because it's disabled.
Any updates? Also do you mind showing me the table dropdown list you have where the ignition, wot maps, etc are located?
KTuner
Site Admin
Posts: 3329
Joined: Mon Jul 22, 2013 8:13 pm

Re: Disables and 2 Step not working

Post by KTuner »

No updates.

At the top left of the tuning table (Left side of the toolbar above the table) is a square for the drop down. Click it.
time007
Posts: 4
Joined: Mon Apr 26, 2021 5:44 am

Re: Disables and 2 Step not working

Post by time007 »

Any chance the R18 will get a fix for the 2step? Or will it just be shelved due to the new 11th gen coming out?
KTuner
Site Admin
Posts: 3329
Joined: Mon Jul 22, 2013 8:13 pm

Re: Disables and 2 Step not working

Post by KTuner »

It's still on a list of things to do.
Post Reply

Return to “12-15 Civic R18 Specific”