OnBoard Logging Causes Erratic EMS operation

OnBoard Logging Causes Erratic EMS operation

Postby husseinholland » Mon Feb 10, 2020 5:12 pm

I tried enabling onboard logging - just chose 'always on'. With it enabled, the car cannot be driven.

Do I need to set specific values in the ECU settings and OnBoard Logging settings off the bat, or should it work with the default values already present?

As with the other posting, I can't add screenshots of the relevant windows using the forum upload feature. I'll add pics later.

To summarize, if I enable onboard logging, the engine will bog as soon as a load is placed on it. Will idle fine.
husseinholland
 
Posts: 99
Joined: Wed Sep 12, 2018 2:44 am

Re: OnBoard Logging Causes Erratic EMS operation

Postby KTuner » Mon Feb 10, 2020 6:50 pm

The unit doesn't alter vehicle function in any way, whether logging or not.
KTuner
Site Admin
 
Posts: 2561
Joined: Mon Jul 22, 2013 8:13 pm

Re: OnBoard Logging Causes Erratic EMS operation

Postby husseinholland » Mon Feb 10, 2020 7:56 pm

KTuner wrote:The unit doesn't alter vehicle function in any way, whether logging or not.


Regardless of settings?

It's odd then, because as soon as I turned it back off, normal operation was resumed.
husseinholland
 
Posts: 99
Joined: Wed Sep 12, 2018 2:44 am

Re: OnBoard Logging Causes Erratic EMS operation

Postby KTuner » Mon Feb 10, 2020 9:33 pm

Correct. It already has the data through datalogging, which is the same data relayed to the PC when connected. There's nothing sent the other way.
KTuner
Site Admin
 
Posts: 2561
Joined: Mon Jul 22, 2013 8:13 pm


Return to KTuner Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron