Weird VSS Datalog reading

Weird VSS Datalog reading

Postby RABOOST » Sun Oct 25, 2015 5:47 pm

Successfully fired up my K24A4 swap using the factory 03 Accord engine harness with properly connected E harness and modified KTUNER 05 ECU. Dataloged the car on idle for about 7 seconds, RPM, MAP, IAT, ECT, and everything else showed proper readings, I just noticed that when I revved up the engine the VSS readings on my lap top also went up as the engine rev even thou the car NEVER moved and was on a stand still. Is there a setting that I need to change to correct this on the software? I'm also using the same transmission that came with the engine 03 Accord 5 speed transmission. Is this caused by using a kTUNER PRB CODE BASE for Boost? Should I use the 03-05 Accord base code to prevent this? Thanks
RABOOST
 
Posts: 71
Joined: Sun Oct 25, 2015 5:10 pm

Re: Weird VSS Datalog reading

Postby KTuner » Sun Oct 25, 2015 6:34 pm

The only way you'd see VSS move is if something is wired to the VSS input pin on the ECU and the ECU is seeing a signal there. It's not a setting or software related.

If it's a swap vehicle the RSX codebase is fine.
KTuner
Site Admin
 
Posts: 1437
Joined: Mon Jul 22, 2013 8:13 pm

Re: Weird VSS Datalog reading

Postby RABOOST » Mon Oct 26, 2015 3:21 pm

OK I will double check my wiring and make sure that nothing weird is wired up to that VSS pin and will report back on what I found out, thanks
RABOOST
 
Posts: 71
Joined: Sun Oct 25, 2015 5:10 pm

Re: Weird VSS Datalog reading

Postby KTuner » Mon Oct 26, 2015 4:05 pm

No problem.
KTuner
Site Admin
 
Posts: 1437
Joined: Mon Jul 22, 2013 8:13 pm

Re: Weird VSS Datalog reading

Postby RABOOST » Sun Nov 15, 2015 9:26 pm

Found out why I saw VSS reading, car was started with no axles. The gears were still turning on stand still thus sensing VSS signal! LOL :D
My new issue now is the VSS signal is not working on my 95 OBD1 Car so I probably need a signal modifier to my gauge.
RABOOST
 
Posts: 71
Joined: Sun Oct 25, 2015 5:10 pm

Re: Weird VSS Datalog reading

Postby KTuner » Sun Nov 15, 2015 9:55 pm

The VSSOUT pin on the ECU should be ran to your gauge cluster if you're using a newer transmission like the one the swap came with.
KTuner
Site Admin
 
Posts: 1437
Joined: Mon Jul 22, 2013 8:13 pm

Re: Weird VSS Datalog reading

Postby RABOOST » Tue Nov 17, 2015 7:05 pm

Yes it is hard wired directly to the gauge cluster VSS signal wire, I just noticed the K tuner software has a transmission selection box for the transmission so I will click that box and see if it read speed because its currently unchecked, thanks.
RABOOST
 
Posts: 71
Joined: Sun Oct 25, 2015 5:10 pm


Return to Accord / CL7 Euro-R Platform

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

cron